Parlementaire Geschiedenis Wet werk en zekerheid

Redacteur G.C. Boot , A.R. Houweling en M.J.M.T. Keulaerds
Parlementaire Geschiedenis Wet werk en zekerheid

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462900370
  • ISBN 10 946290037X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De Wet werk en zekerheid (WWZ) wijzigt het Nederlandse ontslagrecht ingrijpend. Op 29 november 2013 werd het - toen nog - Wetsvoorstel werk en zekerheid aan de Tweede Kamer aangeboden. In minder dan zeven maanden tijd is het wetsvoorstel zowel in de Tweede Kamer alsook in de Eerste Kamer behandeld en uiteindelijk op 10 juni 2014 aangenomen. Tijdens de behandeling in de Eerste Kamer kondigde de minister reparatiewetgeving aan. Deze is opgenomen in de Verzamelwet SZW 2015 (Verzamelwet), die op 16 juli 2014 bij de Tweede Kamer is ingediend en op 25 november 2014 door de Eerste Kamer als hamerstuk is afgedaan. Deze uitgave bestaat uit drie delen, waarvan de eerste twee delen gezamenlijk voorafgaand aan het derde deel verschijnen. De eerste twee delen beslaan de, thematisch en per wetsartikel gegroepeerde, ... chronologische parlementaire geschiedenis van de WWZ, inclusief de Verzamelwet. Als bijlagen bij de eerste twee delen zijn geactualiseerde wetteksten opgenomen van de WWZ, de Wet melding collectief ontslag en de Wet op het algemeen verbindend en het onverbindend verklaren van bepalingen van collectieve arbeidsovereenkomsten. Voorts bevatten de eerste twee delen publicaties van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging voor Arbeidsrecht en de Raad voor de rechtspraak, voor zover deze tijdens de parlementaire behandeling een rol hebben gespeeld. Het derde deel bevat AMvB's en ministeriële besluiten en andere voor de WWZ relevante publicaties. Van deze uitgave verschijnt tevens een digitale versie, die de mogelijkheid biedt teksten snel te doorzoeken. Deze uitgave is onmisbaar voor eenieder die zich in de WWZ wil verdiepen en zich in praktijk, wetenschap of onderwijs met arbeidsrecht bezighoudt. Prof. mr. G.C. Boot is rechter te Amsterdam en hoogleraar Arbeidsrecht, Universiteit Leiden. Prof. mr. A.R. Houweling is hoogleraar Arbeidsrecht, Erasmus School of Law, Rotterdam. Mr. M.J.M.T. Keulaerds is advocaat, partner BarentsKrans, Den Haag. De royalty's komen ten goede aan de Stichting Advocaten voor Advocaten en de Stichting Rechters voor Rechters.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.